İnformasiya Texnologiyaları

Data Analitikası

Memarlıq və inşaat

Məntiq və Riyaziyyat

İncəsənət və Dizayn

və ya

Qeydiyyat

Qida gigiyenası və təhlükəsizliyi

5.00(1)

Ümumi məlumat

Qida mənşəli xəstəliklər hər il çoxlu sayda insanlara təsir edir ki, bu da bir gündən bir neçə həftəyə qədər və daha çox davam edə bilər. Bəzi insanlarda mədədə narahatlığa səbəb olduğu halda, bəzilərində böyrək çatışmazlığına, hətta ölümə səbəb ola biləcək ciddi simptomlarla müşahidə olunur. Bu səbəbdən qida ilə işləyən hər kəs hazırladığı qidanın təhlükəsiz olduğundan əmin olmalıdır.

Kursun məqsədi

Qida təhlükəsizliyi barədə məlumatlılığın artırılması

Kursda əhatə olunan mövzular

1.1 Bakteriyaların qida mənşəli xəstəliklərin meydana çıxmasında rolu 1.2 Yüksək risk qrupuna daxil olan və allergiyaya səbəb olan qidaları tanımaq 1.3 Kontaminasiya (qida çirklənməsi) nədir? 1.4 Effektiv gigiyena 1.5 Qidaların saxlanılmasının əhəmiyyəti

Auditoriya

Gənc müəllimlər
Kursun səviyyəsi Orta səviyyə
Kursun müddəti 1 gün
Kursun keçirilmə dili Azərbaycan dili
İştirak şərtləri Gənc müəllimlər üçündür
Kursun reytinqi

Orta istifadəçi reytinqi 5.00(1)

Kursun kateqoriyası Sosial elmlər